Image hosted by Photobucket.com
AnAk JaTi JoHoR DaRuL Ta'ZiM


Assalamualaikum..
BuLaN ReJaB DaH SeKaRaNg.. ApE LaGi.. MaRiLa KiTe PrAkTiS UnTuK RaMaDhAn.. Ye TaK?



MY MOOD
Image hosted by Photobucket.com
tensen tahap cipan~~~




SoUnDtRaCk BlOg AkU..
(ape? ingat film je leh ade soundtrack?)






Tentang Aku...
Dan Masa Depan~~



Name: Elly*Limah*Saadiah
Location: Pontian, Johor
Age: 24
D.O.B: 02 December
Status: Single but not available
YM: halimah_h
Skype: Akane7
MIRC: Akane7*undernet
Email: akane7@gmail.com
Friendster: halimah_h@yahoo.com
Occptn: ermm .. er .. ~~ ermm..
Working hour: 24/7 at home


wan kata..
  • "aku slalu jer kena belasah klu sparring ngan dia kat kelas TKD..."

  • " elly ni mmg peramah abis org nyer n yg paling aku suka,dia independent, self motivation tinggi n kental org nyer...chewahhh..."

    farid talib kata…
  • " hahahahhaaa..ni lah minah yang cun tapi bengong...hahahaha "

    are-nem kata…
  • " ko tu nampak je kecik...tapi hati kau besau..tabah2 kan la diri tu ek..."

    ellyn kata…
  • " Mula2 takut nak kwn ngan dia pasal nampak baik sgt,pakai tudung labuh gitu..Tp masa kt sekolah jer"

  • "Dulu dia selekeh je disebalik tudung laboh yg besar tu.. Tp sekarang dah lawa sikit. Dah pandai pakai bedak."

    ijal kata…
  • " limah...one of da 'warisan wanita melayu terakhir'...friendly...funny, i love her jokes...laugh ma lungs out...a good friend of mine...peace"

    intan kata…
  • " yg pastinye bdk elly ni baik orgnye.. sesuai di buat menantu... wah2... pandai masak kot rase2 nye.. aku tak sure... dahla comey... cute.. ehehehehehe.. ntahla.. malas aku nk puji2 ko lebey2.."

    yanz kata…
  • " elly memang banyak cakap.70% dari ape yg die cakap adalah lawak..haha tapi bestje sembang2 ngan die .."

  • " tapi papepun elly ni hepi go lucky,ade mslah suka setel sndiri,mp3 die penuh lagu nsyid.."

    amen nasir kata…
  • " awek sowang nih dah la cute ..cun pulak tu....dulu puas aku ngurat dia tapi tak pernah dapat.."

  • " very charming gurl n love to see her eyes.."

    nizam silat kata…
  • " jgn memain ngan awekz sorang nie...black belt oooo..skali kene flyingkick pengsan... "

  • " awekz nie peramah giler..syok oo kwn ngan awekz nie..."

    entt kata…
  • "oih!! pesal dengki beno ngan aku?"

  • " oih! limah. dah tak berani lawan kuiz kat #jogja ke ? takkan nak guna alasan demam kot"


    ni la antara petikan dari frenster aku...so ini la aku... :p(nak cari yg komen buruk2 xjumpe plak....)





  • TGK JAM NI DAH KOL BAPE NI..DAH SOLAT? KEJE DAH SIAP KE BELOM?

       



    JOM LAWAN TIC TAC TOE!




    +BLOG KAWAN KTAM+
    :: diah cute
    :: aidilnurul
    :: sue mael
    :: intanz
    :: why you as
    :: are-nem
    :: fairuz nad
    :: zahid(ah)
    :: yati (yote)

    +BLOG KAWAN SMKDPB+
    :: faiza
    :: amen_drnasir

    +BLOG KAWAN MATRIK+
    :: zek azroy
    :: halim

    +BLOG KAWAN UUM+
    :: nizam tkd
    :: mieXtreme

    +BLOG KAWAN PLKN+
    :: adiwarna

    +BLOG KAWAN TG BIN+
    :: ejon
    :: kak ina zelan
    :: parjoe
    :: ottgbin.blogdrive
    :: ottgbin.blospot

    +BLOG KAWAN CYBER+
    :: faisal tehrani =)
    :: syahril
    :: faizal yg (perasan) ensem
    :: sleeping beauty
    :: pendekar diermeng
    :: mereng
    :: entt (ngok ngek)
    :: eushin
    :: ryzal
    :: wirawan terulung
    :: kuncup
    :: bobooi
    :: fazamania
    :: zulhijah
    :: kay_rex
    :: dak^penang
    :: lady pretty bara
    :: skruemas
    :: teruterubozu
    :: mr lonely
    :: blue hikari
    :: imzadle
    :: arddayu
    :: mohdfaridmohdnor
    :: iemah
    :: md azlan
    :: asraf
    :: onn
    :: fazly
    :: neesha
    :: amu_awie
    :: botax
    :: kakijawa

    +BLOG YANG TELAH DILAWATI+
    :: mat jan
    :: bukunota
    :: sinaga
    :: delima sakti
    :: kelambu
    :: slumberman
    :: izalatif
    :: bluehikari
    :: ayobkelubi
    :: dugongsenyum
    :: samurai ghost
    :: ayares151
    :: amyz
    :: zurie
    :: rosram
    :: atoibolan
    :: attokz
    :: tujuh lapan enam
    :: abdullahjones
    :: fikiran dalam kembara
    :: jiwakacau
    :: pakdi
    :: tok rimau
    :: wanzu
    :: mirakimura
    :: nizam zakaria
    :: sultan muzaffar
    :: enda
    :: bangsa musnah
    :: kuncisudu
    :: kyroll
    :: malaysianadoi
    :: malik4u
    :: akarbuana
    :: mfirdaus
    :: luzrafikr




    [Photo Galeri 1] Full
    [Photo Galeri 2]
    [Photo Galeri 3]




    JIHAD FISABILILLAH!!!



    besok.. besok ialah 4hb december 2005
    KORANG JANGAN WAT-WAT LUPE PLAK.. :-)





    +ORANG KURANG UPAYA (OKU)+
    ~Orang Kurang Upaya, Terengganu
    ~Perkhidmatan OKU
    ~Komuniti OKU
    ~Damai.Org
    ~Perkhidmatan Orang Cacat


    +MY LINK+
    ~Friendster
    ~Circles99
    ~Akane7.Sms.Ac
    ~Akane7.MySpace
    ~Akane7.blogdrive
    ~Akane7.blogspot
    ~Blogspot.com
    ~Blogdrive.com
    ~Sms.ac.com
    ~Myspace.com
    ~Photobucket.com
    ~Maybank2u.com
    ~Hi5.com
    ~Studio Traffic
    ~12dailypro
    ~ShinyStat
    ~Warisan



    +HOT NEWS+
    ~ABCnews
    ~Berita Harian
    ~Berita Indonesia
    ~Bernama
    ~CNN
    ~E-Media
    ~Harakah Daily
    ~Harian Metro
    ~Malaysia Kini
    ~Sing news
    ~Selangor Daily
    ~The Star
    ~USA Today
    ~Utusan Malaysia
    ~Pikiran Rakyat Indonesia
    ~Buletin Gemilang



    +RADIO*TV+
    ~Astro
    ~Era.Fm
    ~Mix.Fm
    ~Hitz.Fm
    ~Ntv7
    ~Radio Muzik
    ~Warna.Fm
    ~Ikim.Fm
    ~Tv Channel
    ~Radio Tv Mesia
    ~Online Radio
    ~Kiss Radio FM



    +BROWSER+
    ~Alta Vista
    ~Cari
    ~Catcha
    ~Lycos
    ~Google
    ~Skali
    ~Yahoo
    ~MSN
    ~Yellow Pages



    +PENDIDIKAN+
    ~Cikgu.net
    ~Guru & Pelajar
    ~Tutor Bestari
    ~Kemeterian Pelajaran Malaysia
    ~Wikipedia
    ~Tuition Plaza



    +IPTA/IPTS+
    ~Universiti Utara Malaysia
    ~Universiti Kebangsaan Malaysia
    ~Universiti Sains Malaysia
    ~Universiti Teknologi Malaysia
    ~Universiti Putra Malaysia
    ~Universiti Malaya
    ~Universiti Islam Antarabangsa
    ~Universiti Malaysia Sabah
    ~Universiti Malaysia Sarawak
    ~Universiti Teknologi Mara
    ~Universiti Multimedia
    ~Unitar
    ~Universiti Tek. Petronas
    ~KUTKM
    ~Politeknik



    +ISLAM THE WAY OF LIFE+
    ~ABIM
    ~Muslimsonline
    ~Ibadat Haji & Umrah
    ~Al-Azim sumber Info Islam
    ~Ummah
    ~Islam.Com
    ~Darul Numan
    ~My Masjid
    ~Raudhah Forum
    ~Mukmin Info



    +SASTERA+
    ~Faisal Tehrani Online
    ~Anna Abadi
    ~Ujana Ilmu
    ~Kaki Seni
    ~E-Sastera



    +FEMININ LA SKET+
    ~Resepi Mesra.net
    ~Resepi Fiqriah
    ~Resepi The Star
    ~Maksu Bibah
    ~E-jahitan
    ~Hanya Wanita
    ~Jahitan Baju
    ~Ikea
    ~Lets Renovate
    ~Interior Design
    ~My Mom Best
    ~Pa & Ma
    ~Jurnal Perempuan (Indo)
    ~Wanita Kini
    ~Family Place



    +MUZIK&HIBURAN+
    ~Mp3.Com
    ~Music.Com
    ~Lirik@Iloveblue.Com
    ~AkademiFantasiaManiac
    ~Anti Akademi Fantasia
    ~Jiwang.Net
    ~Amboi.Net
    ~Lirik@Fitri




    +ART & ANIME+
    ~Alwan Comics
    ~Akane Tendo
    ~Ikomik
    ~Naruto
    ~Muslim-art.2ya
    ~Umbra Comix
    ~Pergh.com




    +MILLIONARES TALK+
    ~Azizi Ali
    ~Irfan Khairi
    ~Zulkifli
    ~Forum Jutawan
    ~Bicara Jutawan




    +TENTANG UUM+
    ~Forum
    ~Forum X-UUM
    ~Kolej Proton-ku
    ~Pengurusan Teknologi
    ~Pengurusan Teknologi Alumni
    ~Taekwondo
    ~Silat Cekak Malaysia




    +CARI KERJA?+
    ~Job Street.com
    ~Graduan.com
    ~Best Jobs.com
    ~Career Hill.com
    ~Job Spot.com
    ~Job Super Mart.com
    ~Pick&post.com
    ~Keesoft.net
    ~Kementerian.gov
    ~CyberKingEmployment.com
    ~Star-Job.com
    ~Curtin.com
    ~Match Link.com
    ~Jac.com
    ~JobsDB.com




    +POLITIK PUNYE HAL+
    ~UMNO Online
    ~Parti PAS
    ~Puteri UMNO
    ~Muslimat PAS
    ~UMNO JB
    ~PAS Johor




    +PUBLIC TRANSPORT+
    ~LRT Star
    ~LRT Putra
    ~Komuter KTM
    ~My ERL
    ~Monorail KL
    ~Parkmay
    ~Intrakota






    Aku Bersama Sesuatu...


    AdeK2 Ku YanG ChOmeL2 caM AkU ahaks..





    "mmg betul ckp seorg kawan. alquran ibarat awek [baca:kekasih]. kalau kita selalu jumpa/kontek dia. layan dia dgn baik. dia semakin sayang dan semakin dekat dgn kita. sebaliknya kalau kita jarang2 kontek dia. layan dia pun acuh tak acuh. buat baik dgn dia pun sbb ada kepentingan (utk imtihan misalnya). sudah tentu dia akan jauhi diri dari kita."

    Wanzu



    Awas ya...
    Jangan Macam-Macam !
    Aku Lihat Kamu



    Image hosted by Photobucket.com



    +THE PRAY+
    :: Kelisa
    :: Handy Cam
    :: Perfume
    :: Cermin Mata Bingkai
    :: Novel

  • Tunggu teduh dulu

  • 1511H [Kombat]
    :: ThumbDrive
    :: Makan kat Restoran atas KL Tower pada mlm hari




    WHEN I WAS CHILD~~

    Image hosted by Photobucket.com

    Image hosted by Photobucket.com

    Image hosted by Photobucket.com

    Image hosted by Photobucket.com

    Image hosted by Photobucket.com

    Image hosted by Photobucket.com

    Image hosted by Photobucket.com

    Image hosted by Photobucket.com

    Image hosted by Photobucket.com

    Image hosted by Photobucket.com

    Image hosted by Photobucket.com



  • << October 2017 >>
    Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
    01 02 03 04 05 06 07
    08 09 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31

    Contact Me

    If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


    rss feed

    BLOGDRIVE
    TEMPLATES

    Blog Skin's I Promise




    by BlogSkins
    product of dinah.k

    Image hosted by Photobucket.com


    ..::|DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG|::..



    "Sato Sensei, cikgu subjek Psikologi Sosial aku masa di Jepun dulu pernah berkata, senario penulisan nikki (diari) secara online di seluruh dunia sebenarnya menjadi ejen yang membantu masyarakat yang dilanda permasalahan dalam hidup. Sokongan moral dan semangat khalayak pembaca banyak membantu mereka untuk redha menghadapi kenyataan hidup."


    RUDY BLUEHIKARI
    Serdang.
    http://bluehikari.com/


    Anda adalah pelawat yang ke page counter sejak 16 Feb 2006, terima kasih.

    ekor ikan kaloi sedang berenang-renang dalam akuarium :P
    ..:: HARI RAYA~~ HARI YANG MULIA~~ PENUH BERERTI~~ KEPADA KITA~~ LALALALAL ~~~ ::..



    AkaneTendo seorang gadis yang sangat chomel menulis pada 11:07:31 pm bertarikh Tuesday, October 14, 2008
    komen la ikot sukati korg

    ..:: SEMPURNA.. ::..

    Kau begitu sempurna
    Dimataku kau begitu indah
    Kau membuat diriku
    Akan slalu memujamu

    Disetiap langkahku
    Kukan selalu memikirkan dirimu
    Tak bisa kubayangkan
    Hidupku tanpa cintamu

    Janganlah kau tinggalkan diriku
    Takkan mampu menghadapi semua

    Hanya bersamamu ku akan bisa
    Kau adalah darah ku
    Kau adalah jantungku
    Kau adalah hidupku lengkapi diriku
    Oh sayangku kau begitu....
    Sempurna.... sempurna....

    Kau genggam tanganku....
    Saat diriku lemah dan terjatuh
    Kau bisikkan kata
    Dan hapus smua sesalku



    AkaneTendo seorang gadis yang sangat chomel menulis pada 5:05:09 pm bertarikh Thursday, April 10, 2008
    (2) komen dah ade??? perghh!

    ..:: BABY DEENA SAYANG ::..



    AkaneTendo seorang gadis yang sangat chomel menulis pada 10:53:20 am bertarikh Friday, March 14, 2008
    komen la ikot sukati korg

    ..:: SUMTHING ::..

    There is sumthing look like this growing inside of me..  alhamdulillah.. =) pray for me..




    AkaneTendo seorang gadis yang sangat chomel menulis pada 5:56:32 pm bertarikh Tuesday, July 03, 2007
    (5) komen dah ade??? perghh!

    ..:: MARI BELAJAR BRAILLE ::..

    ,Ya ,allah1

    ,Beratnya rindu ini1

    ,seakan tak mampu aku bendung1

    ,semoga aku kuat4

     

    ,ya ,allah1

    ,semoga cinta kami kekal bahagia1

    ,semoga kami sentiasa saling membahagiakan1

    ,tiada sengketa hinnga merobek segalanya1

    ,hanya ,kau saja pemberi hikmah1

     

    ,ya ,allah1

    ,semoga cintaku padanya1

    ,tak pernah padam1

    ,juga cintanya padaku1

    ,dan cinta kami pada-,mu1

     

    ,aku meminta dengan sangat1

    ,kau penuhilah permintaanku ini1

    ,amin ,,, ,amin ,,,1

    ,ya ,rabbal alamin ,,,

     

    heheheheh



    AkaneTendo seorang gadis yang sangat chomel menulis pada 8:48:45 pm bertarikh Sunday, April 08, 2007
    komen la ikot sukati korg

    ..:: SIAPA TAU DIA HANDAL =) ::..

    Salam..

     

    Petang-petang camni.. tgh buat assgn, rasa buring plak.. busan x hengat asik kene wat asggn jer.. nak xm minggu depan pon still ade assg lg menanti untuk disiapkan.. harap2 mlm ni dpt siap la.. penat dah nak pk.. nak study plak.. (study ker?) huhuhuh byk bende pending lagik ni.. byk nak kene 5s.. lagi2 folder dalam komp aku ni.. rasa macam bersepah bagai je plak.. siap kemas folder then buleh burn plak.. ringan sket file2 sini.. virus plak mencanak2 masuk .. iskk hampeh tol.. sabau je la.. harap2 ok je sampai ujung bulan 7 pon x pe.. then nak masuk praktikal kot ade yg hadiahkan aku laptop ker moerkekekek hihihihi.. ade ker?

     

    Hmm tulisan aku petang ni mungkin panas sket.. x ler panas sgt kot.. topik lama. Aku br nak menulis.. bukan ape. Dah 2-3 minggu lepas aku asik dengar ade berita tu la ade berita ni la pasal budak2 DPLI UPSI nih.. (fuh sape masuk search enjen cari DPLI UPSI sure jumpe.. tp senyap2 je ekk.) berita ape lagi.. ade plak yg ngadu DPLI ni byk keje.. mmg byk keje, tp ape nak buat.. layankan je la.. nak ngadu pon habis mana. Habis2 kite gak kene.. insyaAllah kalau kite iklas .. Dia tolong kite.. pastu ade plak masuk komen sms dalan paper, budak degree edu upsi kata budak DPLI sumbung.. alamakkkk! Iskk bukan sumbung2 dik.. kitorg x de niat nak sumbung2.. Cuma mungkin umur kita x sama, so kepala kite x leh nak masuk sgt.. tp x de la beza mana sgt ekk? Kot sbb adik2 degree kene faham.. kalau kite dikatakan sumbung sbb asik x join xtvt budak2 degree je pon bukan sbb ape..

     

    Kitorg ni 24 minggu je kat kampus.. x campo 2 minggu cuti.. then semester 2 dah praktikal 12 minggu plak lagi kat sekolah.. kalau korg dapat rasakan kesibukan kami, rasa2.. nak potong kuku pon x sempat.. (ewah perumpamaan je tuh) tp sebagai DPLI UPSI, (aku  x tau ler DPLI n KPLI lain cemana) tp kami sgt2 la sibuk.. satu sem ade 12 minggu.. dalam 12 minggu blajo 8 subjek.. satu subjek >< 2-3 jam seminggu.. then satu subjek gak ade 2-3 assgn.. x menang tgn nak campo xtvt UPSI.. bukan x mo.. tp x sempat.. so tanpa xtvt2 tersebut, budak2 degree mungkin x dpt nak kenal kami dengan lebih rapat.. so kami pulak dikata sumbung.. iskk.. jgn begitu dik.. =p

     

    Pastu, isu terbaru lagik ni.. pasal elaun.. arrrrrkkk.. seb bek aku ade sponsor dah.. hihihi =) tp kesian gak kat kawan2 aku yg mmg sgt2 terdesak.. mcm aku kot ok.. macam kawan2 pompuan lain ok.. bole nak mintak kat mak pak lagik.. tp smpi bila nak mintak.. dah hampir 3 bulan kami kat sini.. br depa kasi isi borg elaun, tu br isi.. blom anto kat jabatan.. mmg UPSI ade kasi pinjaman, tp paling byk pon 500 je.. erkk celah gigi je tuh.. nak mintak mak pak pon dah segan.. kot kawan2 aku yg dah kawen tuh, yg dah jadi suami2 org tuh.. iskk.. lagi ler terasa. Yg dah ade anak tuh.. hurmm setakat nih, hanya kesabaran saja jadi penenang kami hihihi aku lak emo.. =)

     

    Ye la mana x nye.. bende tuh bule wat cepat, dia wat lambat2.. kot ade yg mati kebulur nanti, ape citer? Tp aku ni sejak dok sini.. bukan makin kebulur.. tp makin melebar ade la.. aaaarrrrkkkkkkkkkk apsal haaa? Nak kata x exercise, iskk hari2 aku jalan kaki lari2 kejar bas.. kejar kelas.. tp iskk x leh la.. sbb bila kite study, kite guna otak, bila otak keje keras, tp body asik duduk depan komp.. perut jadi lapo.. series.. hahahha.. x caya.. cube korg try.. study semula..

     

    Haa lagi satu aku nak citer.. biler dok blajo balik ni.. cam ramai je kat sini, lect2 sini la.. yg galakkan kami sambung lagi.. amik master, amik phd.. amik je la ape lagi yg bule nak amik. Satu sbb mungkin golongan pendidik dalam pendidikan khas x ramai.. tu yg diorg asik galak kami sambung blajo.. aku pon rasa, hurmm bes gak sambung2 blajo.. hubby aku pon x de halangan la, dia kat ok je kalau aku ok.. tp ntah ler.. kene struggle la plak xm kali ni.. x leh men2 cam dulu.. aim aku dapat result yg membolehkan aku further study .. tu pon dah puasati ahh kot heheheh.. erkk dah dah.. byk plak bebel.. dah sambung wat keje lak la.. daaaaaaa..

     

    SIAPA TAU DIA HANDAL -à AHAKS...

     

     

    Siapa dapat baca ni memang terer hahahaha

     

    Sebenarnya aku nak cakap

     

    Aku sayang sangat kat misa idzwan saadun

     

    Love you much



    AkaneTendo seorang gadis yang sangat chomel menulis pada 7:51:01 pm bertarikh Wednesday, April 04, 2007
    komen la ikot sukati korg

    ..:: TIDO DAN TIDO DAN TIDO LAGI ::..

    Salam..

     

    Korg bz ker? Aku ni bz ler jugak, tp cam malas je nak wat keje assignment tuh.. byk assg dah siap tinggal 3 assg je lagi kot >< pon.. salahsatunye yg aku tgh buat nih.. assgn pembelajaran yang kene translate BI-BM.. perghh.. mmg nmpk senang.. tp bende tu took 3 hari untuk aku dpt 2 muka je.. huhuhu iskk aku x tau la.. x leh la.. bab membaca2 translate2 nih.. aku jd mengantok lak.. bile mengantok, aku xleh nak buat dah, kene plak tido.. bila tido aku dah xleh nak bgn huhuhuhu so maknanye aku amik masa lama untuk wat assg nih.. bahasa dah ler cam sastera inggeris.. perghhh sakit jiwa aku nak buat.. arini aria had.. kene siap gak arini.. sok leh nak anto kai ubai.. then leh wat satu lg assgn RPI ,, yang aku bengang pon, Nescafe pon x jalan huhuhuhu cehhh..

     

    Ingat nak pegi bangi.. smlm ke, arini ke..tp ade org x kasi plak.. ikotkan je la.. dia soh dok umah blajo.. hhuhuhu kalau dok umah pon bukan blajo.. tido je lebeh.. iskk.tolong weh… setelkan prob aku nih. Ceman akeje nak siap kalau camni je.. iskk huhuhu tolong aku translate kan bule? Arrkakakak ayat aku pond ah cam tonggang tebalik.. iskk lantak ler..



    AkaneTendo seorang gadis yang sangat chomel menulis pada 7:28:39 am bertarikh Sunday, April 01, 2007
    (1) komen dah ade??? perghh!

    ..:: NEW PICTURES ::..



    AkaneTendo seorang gadis yang sangat chomel menulis pada 7:25:46 am bertarikh Friday, March 30, 2007
    komen la ikot sukati korg

    ..:: NYANYIAN HATIKU LALALLA LALALALA ::..

    Salam.. (jiwang x tajuk? huhuhuhu)

     

    Setelah sekian lama aku rasa nak menulis, aku pon menulis la arini.. hmm sejak2 ni dah jarang plak aku nulis ekk.. sebulan mau skali je aku bg n3 kat korg huhuhu.. ntah ler.. mungkin x de cerita yg menarik nak share ataupon mmg aku ni dah jadi makin malas heheh.. x pon sbb pala tgh penin byk sgt bende nak pk.. makin tua makin byk plak mende nak di pk.. dah tua ker aku ni? Huhuhu

     

    Mungkin ni pon sbb ade berita terbaru dan tergempar.. erkk tergempar ker? Hahaha  x ler cerita terbaru dan terhangat mungkin.. ermm.. sblm tu aku citer la life aku kat sini.. kalau korg rasa boring, korg skip la satu para ni.. huhuhu.. hidup aku dah makin teratur la alhamdulillah.. sbb mungkin dah dapat jadual penuh.. dah dpt lect dah tau nak handle or nak tackle jadual.. tp satu je ni.. makin malas plak nak pegi kelas.. huhuhu .. dah ler nak kene berebut bas.. lect plak cam slalu tuang klas.. hahha bukan student yg tuang, lect yg ske tuang, pastu nak wat plak kelas ganti.. arrrkkk.. malas tol.. kalau dulu masa amik deg dulu, aku pon penah malas p klas gak, agak2 klas busan tu aku mula la malas nak pegi..

     

    Tp aku ada cara aku tersendiri masa deg dulu kalau malas nak p kelas tp kene pegi klas.. dulu masa kalau malas nak p klas.. aku akan cari la mana2 guy yg aku rasa ensem, sebagai motivasi aku, hahahah samada aku kenal ke x guy tu, aku dulik ape.. asalkan aku dpt tgk udah ler.. so aku akan datang kelas tu sbb nak tgk mamat tuh.. hahahah, menyimpang tol niat ekk, tp ape nak wat, dari aku malas nak p klas, baik aku cari motivasi.. hahahah.. tp… kat sini bole ke lagi nak wat cenggitu? Arkkakak.. alamakk x leh ekk? Hihihi… ye aku paham.. x de pon rasa nak cari motivasi cenggituh.. then sbbnye pon, kat sini dah kepupusan lelaki.. dah la pupus .. semua dah jadi bapak org lak tuh, tu citer yg kelas aku ler.. x bapak org, yg lain plak, budak bawh umur.. arrkkakakka x de motivasi betol.. so yg bole aku wat adalah memaksa diri untuk jadi the best huhuhu.. seb bek ade pendorong aku .. walaupon jauh, insyaAllah cukup la hanya dia.. =) fewiittt..

     

    Aaaa… citer pasal dia.. ni ler aku nak cerita tentang status baru aku, tentang kehidupan baru aku, tentang aku… dan dia.. kini sudah berdua.. Alhamdulillah, syukur bangat pada Ilahi.. atas pemberian-Nya.. semoga kami dapat membina sebuah keluarga sakinah mawaddah wa rahmah..

     

    Hmmm.. camni citer.. sebenarnye aku sudah selamat menjadi suri kepada Misa Idzwan tanggal 29 Muharram lepas pada pukul 10 mlm la ><.. bersamaan 17 Feb 2007, sama tarikh ngan birthday bapak aku.. alhamdulillah la majlis ok, semua ok.. x de masalah sgt.. kalau nak tgk pic kami, leh la view kat page Abg Mat ni..

     

    http://nourarahmat.fotopages.com/?entry=1081310&back=http://nourarahmat.fotopages.com/?page=0

     

    jgn korg muntah udah ler tgk Malaysian Next Top Model hahahah.. sbb posing pon maut2 punye hahahaha.. gambo yang byk2 pada aku nanti aku upload aku bgtau ekk..

     

    Hmm ape ekk aku nak citer.. sbb maybe tgk gambo je dah memadai.. aku x reti nak menerangkan.. hehehe maluuuu.. tu je gambo yg dah online.. gambo lain lom sempat lg nak upload.. byk assg la beb.. gua x sempat..

     

     

     

     

     

     

     

    (di satu pagi di satu hari..... aku duduk sorg2 kat ruang tamu hostel sambil menulis.....) PENGHARAPANKU...

     

    Ya Ilahi,

    Sesungguhnya yang terpenting bagi ku adalah redha-Mu,

    Yang terindah dalam hidupku adalah kasih-Mu,

    Yang ku idamkan adalah rahmat-Mu,

     

    Ku mohon Ya Rabbi, Mohon dengan sangat,

    Kau berilah hidayah dan petunjuk-Mu,

    Kau warasilah akal dan fikiranku,

    Kau dendangilah aku dengan alunan ayat suci-Mu,

    Semoga hatiku jatuh hanya pada-Mu,

     

    Untuk kehidupan di depanku,

    Ku mohon Ya Allah, Mohon dengan sangat,

    Agar biarlah terhapus segala yang lampau di belakangku,

    Agar hanya seorang yang bernama ‘Suami yang Soleh’

    berada dan duduk bertakhta di hatiku,

    Agar kehidupan kami dilimpahi cahaya sakinah, mawaddah dan rahmah dari-Mu,

    Agar kami bersama-sama menuju syurga-Mu

    Bersama keturunan kami yang soleh² dan solehah²,

     

    Ya Rahman, Ya Rahim, aku mohon dengan sangat, sebenar-benar permohonan, ampunkanlah dosa-dosa kami,

    Aku sadar, tidaklah layak aku untuk syurga-Mu,

    Tetapi tidak juga aku rela untuk ke neraka-Mu

    Untuk duduk bersama musuh-musuhku,

     

    Ya Latif,

    Aku serahkan segala penghidupanku pada-Mu,

    Karna seluruh hidup dan matiku hanya untuk-Mu,

    Ku mohon pada-Mu, mohon dengan sangat,

    Agar cintaku pada hamba-Mu,

    Dapat membawa aku pada cinta-Mu yang Agung,

    Semoga aku sadar siapa diriku,

     

    Ya Karim,

    Jua ku muhon, mohon dengan sangat,

    Apalah kiranya tidak Kau berikan pada kami,

    Ujian yang sangat berat yang kami bakal gagal tangani,

    Sesungguhnya hanya pada-Mu sahaja tempat kami meminta-minta,

    Tempat kami mengadu,

    Karna Kau saja pengharapan kami,

    Segala sesuatu hanya dari-Mu dan untuk-Mu,

    Berilah sinar dalam hidup kami.

    Amin…amin.. ya Rabbal-Alamin..

    Syukran Ya Allah atas kurniaan ini..

     

    -11 Feb 07-0700am-



    AkaneTendo seorang gadis yang sangat chomel menulis pada 7:40:40 am bertarikh Sunday, March 04, 2007
    (2) komen dah ade??? perghh!

    ..:: TAK PUASATI BTOL KER? ::..

    salam...

    permulaannya aku just nak bgtau.. aku x dpt nak tulis panjang sbb aku kat cc plak skang ni.. kat cc kat perak.. kat tg malim.. td kelas cam x de.. pastu aku ngan geng blah ler... hmm.. ni ler nak citer pasal minggu orientasi la plak.. ntah ler.. aku cam x sabo2 nak p cc nak meluahkan ke tidakpuasan hati aku ni.. heheheh korang dengar je la.. aku tulis je ni.. x nak baca sudah.. bg penuntut upsi yg baca, korg jgn terasa ati plak sbb ni blog personel.. pendapat pon pendapat persenel aku sendiri.. hmmm

    nak kata terasa x di welcaome tu ade gak ler.. walaupon diorg asik cakap.. selamat datang, tahniah atas kejayaan awak dapat masuk ke UPSI ni.. tp aku rasa tu cuma ucapan je.. bukan ape.. pertama kali aku pegi sini aku tgk diorg punye layan best la.. cam peramah .. baik.. keadaan pon tersusun je.. lepas p sana. reg kat sini.. flow dia mmg bagus.. aku puji itu.. sistem dia pon bagus..

    lepas register pon diorg layan baik.. peramah, senyum.. aku pon org dah layan cenggitu, aku x  de plak nak way muka sumbung ke muka x puasati ke.. ape2 la.. ermm.. tp lepas2 tu.. lepas ade sorg MPP tu berucap.. aku rasa cam pelik.. sbb sblm ni aku ade dengar la.. student maktab lain yg ade pengambilan KPLI ni cakap.... budak2 KPLI yg masuk maktab diorg cam blagak2.. mementang ade ijazah.. cam rasa besar sgt..

    aku pon masuk sini x mo la.. wat camtu.. even aku ade la kelulusan, tp rasa2 x de plak nak nyombong.. huhuhu tp bila MPP tu skali sound.. nthape2.. memula pompuan ,then lelaki.. suma cam x puasati.. diorg sound sampai aku pon rasa x bes.. apebende ntah.. dia x pk ke dalam batch aku ni ade org yg lebih dewasa dari dia... mungkin sbb sorg dua tiga yg x ikot arahan dia, dia nak cakap sume budak KPLI ni blagak.. mementang ade LI kat belakang.. iskk..

    apentah.. haa kan aku dah tgh x puasati ni.. sori cakap la.. aku lepas tu pon dah malas nak layan diorg.. ye, aku paham... budak KPLI ngan budak edu ni.. mana masuk, ye la. diorg pepenat study 5 tahun nak jadi cekgu amik degree..tetiba diorg leh plak menganggur, then KPM amik budak KPLI plak masuk untuk jadi cekgu.. xpress la org kata gitu kot.. hjuhuhuhu.. so diorg rasa persaingan.. so diorg pon rasa x bes.. bukan MPP je.. pegawai2 atas pon treat cam x welcome kitorg je.. hurrkk.. sabokan jela.. cam x puasati sbb kitorg dpt elaun, etc suma ditanggung KPM.. 

    then tadi masa pegi unit kaunseling, diorg pon cam perli (ntah aku anggap diorg perli ke mmg diorg bebetol iklas cakap kitorg ni bertuah ke x tau la) tp diorg cakap la.. bertuah betol kitorg ni tgh blajo pon KPM kasi duit.. aku pon sound ler balik.. alhamdulillah ler.. dah rezeki.. ni la nama nye rezeki.. huhuhu hbengang nyeee.. 

    erkk dah ler beb.. dah nak asar lagi ni.. sian kawan aku tunggu aku wat n3 ni.. salam... nanti aku kabo lagi .. email pon x sempat  nak baca abih huhuhu.. x de masa plak.. sok nak balik pontian.. =) daaaaaa

    salam..



    AkaneTendo seorang gadis yang sangat chomel menulis pada 4:47:02 pm bertarikh Thursday, January 18, 2007
    (4) komen dah ade??? perghh!

    Next Page